Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінвідповідальність за придбання спеціальних техсредств планують виключити зважаючи на встановлення карною

16 березня 2010, 17:26
823
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 6191упорядковуючий норми відповідальності за незаконне поводження з спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

Проектом пропонується у зв'язку з наміченими змінами в ст. 359 УК Українищо встановлюють карну відповідальність за незаконне придбання і збут згаданих технічних засобів, привести у відповідність з ними інші законодавчі акти. Зокрема, в ст. 112 КПКде необхідно встановити альтернативне перебування під слідством кримінальних справ, що збуджуються по ст. 202 УКяка б дозволила СБУ розслідувати факти виготовлення спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

У КоАП авторами пропонується погоджувати термінологію Карно-процесуальним кодексом і виключити адміністративну відповідальність за незаконне придбання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, зважаючи на криміналізацію цього діяння.

Ухвалення законопроекту дозволить удосконалити механізм правового регулювання карної і адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері обігу спеціальних технічних засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини