Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про обов'язок кожного обмінного пункту валют сплачувати фіксований авансовий внесок

22 листопада 2022, 12:22
253
0
Реклама

20 листопада набув чинності Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі".

Цей Закон набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 січня 2023 року, крім пунктів 3 - 5 розділу Прикінцевих положень, які вводяться в дію з дня, наступного за днем опублікування Закону.

Платники податку, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі, сплачують щомісяця, не пізніше останнього операційного (банківського) дня поточного місяця, авансовий внесок з податку на прибуток підприємств за кожний пункт обміну іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти станом на перше число поточного місяця, у визначеному розмірі.

Авансовий внесок з податку на прибуток підприємств сплачується у розмірі:

а) трьох мінімальних заробітних плат, встановлених законом станом на 1 січня звітного (податкового) року, за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований у населеному пункті, чисельність населення якого перевищує 50 тисяч, за статистичними даними чисельності наявного населення України, розміщеними на веб-сайті спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі статистики станом на 1 січня року, що передує поточному року;

б) однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом станом на 1 січня звітного (податкового) року, за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований в інших, крім передбачених підпунктом "а" цього підпункту, населених пунктах або за межами населених пунктів.

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів і судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

Спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників: що встановлено новим Законом?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини