Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін спростив вимоги до митного оформлення при імпорті генераторів

17 листопада 2022, 16:06
4237
0
Реклама

Уряд прийняв Постанову, яка спрощує імпорт генераторів та іншого енергетичного обладнання. Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що цей документ доповнює шість постанов Кабінету Міністрів про затвердження певних технічних регламентів, дія яких може поширюватись на відповідні товари. Новим положенням щодо ввозу на митну територію України тимчасово (до припинення або скасування воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів) передбачається не застосовувати до таких товарів вимоги про наявність декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

«Прийняття Постанови сприятиме забезпеченню потреби внутрішнього ринку обладнанням для відновлення та стабілізації електро- та газопостачання споживачам, яка зумовлена викликами в енергетичній сфері в умовах воєнного стану в України», - пояснила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Також закупівлі державою, територіальними громадами та об'єднаними територіальними громадами обладнання, необхідного для відновлення та забезпечення стабільної роботи енергосистеми не підпадатимуть під дію вимог закону «Про публічні закупівлі» про локалізацію.  Про це йдеться в постанові Кабміну №1261 від 11 листопада 2022.

Раніше ми писали, що Кабмін скасовує податки на імпорт генераторів. Це передбачено постановою від 09 листопада 2022 р. № 1260 «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита». Документ набув чинності сьогодні, 11 листопада.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, повідомив, що зазначеною постановою було включено до Переліку товарів, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита, наступні позиції:

- електрогенераторні установки;

- трансформатори;

- обладнання та пристрої для фільтрування або очищення води;

- електричні акумулятори, включаючи сепаратори для них;

- електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз'єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з'єднувачі, коробки з'єднання) для напруги понад 1 000 В;

- електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, роз'єднувачі, перемикачі, реле, запобіжники плавкі, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки, патрони для ламп та інші з'єднувачі, коробки з'єднання) для напруги не більш як 1 000 В;

- з'єднувачі для оптичних волокон, волоконно-оптичних джгутів або кабелів;

- пульти, панелі, розподільні щити;

- ізолятори.

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

Читайте також: Уряд продовжив відстрочку від мобілізації заброньованих працівників ще на місяць

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 18 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини