Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформити спеціальні дозволи на користування надрами тепер можна онлайн

16 листопада 2022, 11:05
347
0
Реклама

Електронний кабінет надрокористувача введено в промислову експлуатацію. Про це повідомила прес-служба Міндовкілля.

Він доступний на єдиній національній платформі ЕкоСистема https://eco.gov.ua/ 

За допомогою сервісу можна подати заяви та пакети документів для:

  • отримання чи переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами;

  • продовження строку їх дії;

  • внесення змін або розширення меж.

А також можна отримати пропозиції від Міндовкілля щодо можливості надрокористування та погодження від органів місцевого самоврядування. 

"Електронний кабінет дозволить пришвидшити процес опрацювання поданих заяв та зменшити кількість повернень документів через допущені технічні помилки", - йдеться в повідомленні.

Також функціонал е-кабінету передбачає використання ГІС-системи, за допомогою якої онлайн можна буде перевірити контур кожної заяви на наявність перетинів з дійсними спеціальними дозволами, іншими заявами, об'єктами природно-заповідного фонду, Державного земельного кадастру України та водними об'єктами.

Зазначається, що повний функціонал буде доступний по завершенню воєнного стану в Україні, адже наразі обмежено доступ до певної інформації з міркувань національної безпеки. 

"Наразі триває робота над переведенням в онлайн послуг з подання  заяв та документів для проведення державної реєстрації робіт і досліджень, пов'язаних з геологічним вивченням надр (форма 3-ГР) та щорічної звітності про баланс запасів корисних копалин (форми 5-ГР, 6-ГР, 7-ГР). 

Вони також незабаром стануть доступними у Електронному кабінеті надрокористувача на ЕкоСистемі", - також анонсують в міністерстві.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Кабмін змінив Порядок сертифікації насіння і садивного матеріалу

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 18 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини