Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постанова Кабміну щодо розгляду заяв громадян рф набрала чинності

Реклама

9 листопада набрала чинності урядова постанова від 1 листопада 2022 року № 1232 «Деякі питання надання Державною міграційною службою адміністративних послуг в умовах воєнного стану».

Постановою, зокрема, передбачено, що в період воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення або скасування надання територіальними органами / територіальними підрозділами Державної міграційної служби адміністративних послуг громадянам Російської Федерації здійснюється з урахуванням таких особливостей:

  • розгляд заяв про оформлення дозволу на імміграцію, оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених) та обмін посвідок на постійне чи тимчасове проживання, поданих до набрання чинності цією постановою, зупиняється до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов'язаних з державою-агресором;

    • у разі звернення громадянина Російської Федерації із заявою про оформлення дозволу на імміграцію, продовження строку перебування, оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених) та обмін посвідок на постійне чи тимчасове проживання територіальний орган / територіальний підрозділ Державної міграційної служби інформує про відмову в прийнятті документів до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов'язаних з державою-агресором.

    Державна міграційна служба пояснила, що зазначені обмеження не поширюються на громадян рф, які:

    • є чоловіком чи дружиною громадянина України;

    • дітьми або батьками громадян України;

    • повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України;

    • особами, які прослужили у Збройних Силах України три і більше років;

    • особами, які, відповідно до закону, прибули в Україну для працевлаштування.

    Важливо: громадяни російської федерації, які прибули в Україну з метою працевлаштування або з метою возз'єднання сім'ї, повинні протягом 30 днів з дня набрання чинності цією постановою звернутися до Державної міграційної служби за обміном посвідки на тимчасове проживання, якщо строк звернення за її обміном настав у період з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності цією постановою.

    Хочеш побачити українське законодавство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Machine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням.

    Читайте також:

    З 1 листопада змінилася вартість надання адмінпослуг у сфері міграції: ДМС

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти

    Схожі новини