Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Початок функціонування сервісу формування нотаріальних документів з QR-кодом перенесено

Реклама

Початок функціонування сервісу формування нотаріальних документів з QR-кодом перенесено орієнтовно на 2 листопада 2022 року, але не раніше дати оприлюднення на офіційному вебсайті ДП «НАІС» повідомлення про початок функціонування сервісу формування нотаріальних документів з QR-кодом у складі Системи е-нотаріату.

Про це повідомило Міністерство юстиції у відповіді на лист Нотаріальної палати України.

До сервісу на першому етапі будуть підключені всі державні та приватні діючі нотаріуси Київського міського нотаріального округу.

Разом з тим у зв'язку з екстреними відключеннями електроенергії на невизначений термін наразі формування та накладання QR-кодів на нотаріальні документи має здійснюватися лише в разі наявності такої технічної можливості.

Перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором, затверджений наказом Міністерства юстиції від 22 липня 2022 року № 3081/5.

Нотаріальна палата нагадує, що зверталася до Мін'юсту щодо відтермінування запуску сервісу «Накладення QR-кодів на нотаріальні документи» - до стабілізації та відновлення безперебійного електропостачання в Україні (детальніше).

За повідомленням Нотаріальної палати України

Отримуй максимум інформації для ухвалення юридичних рішень. Усе законодавство й судова практика, аналітика й правова картина дня - є у рішенні LIGA360:Юрист. Замов прямо сьогодні.

Читайте також: Несплата 22,6 млн грн податків: БЕБ повідомило про підозру службовим особам компанії

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини