Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни у сфері держреєстрації, встановлені Законом щодо державної статистичної діяльності

Реклама

У зв'язку з набранням чинності 27 жовтня 2022 року Законом № 2438-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності» (далі - Закон № 2438-IX) запроваджено зміни до законів «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Деталі повідомляють фахівці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Так, Законом № 2438-IX внесено зміни до статті 32 Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі - Закон), якою передбачається надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі - Державний реєстр прав).

Отже, пунктом 22 Закону № 2438-IX частину третю статті 32 Закону доповнено абзацом п'ятим та встановлено, що відомості з Державного реєстру безоплатно надаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, для використання у статистичних цілях.

Разом з тим Законом № 2438-IX внесено зміни до статті 11 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (далі - Закон України), якою встановлено надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр).

Отже, частину сьому вищезазначеної статті Закону України доповнено абзацом п'ятим та визначено, що відомості з Єдиного державного реєстру безоплатно надаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, для використання у статистичних цілях.

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

З 1 квітня 2023 року набере чинності Закон про е-резидентство

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини