Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

Реклама

Уряд уніс зміни до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

Відповідна постанова Кабінету Міністрів від 8 жовтня 2022 року № 1129 набрала чинності 14 жовтня.

Пенсійний фонд повідомляє, що нормативним актом:

- збільшено суми накопичення збору (з 50 грн до 1000 грн), у разі досягнення якої протягом дня постачальник електронних комунікаційних послуг зобов'язаний перерахувати збір на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до державного бюджету, відкриті в головних управліннях Державної казначейської служби України;

- затверджено нову форму Звіту про нарахування та сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового зв'язку (додаток 2 до Порядку), яка подається до територіальних органів Пенсійного фонду України.

Також документом приведено у відповідність із Законом № 400/97-ВР «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» терміни та визначення, а також перелік платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій при набутті права власності на легкові автомобілі, з якого виключено осіб, які набувають права власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Хочете виконувати юридичні завдання швидше? Спробуйте рішення LIGA360. Повна база законодавства й судової практики, пошук правових позицій, автоматизація договірної роботи. Дізнайтеся про акційні пропозиції для LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Що потрібно врахувати ФОП-ам з 1 жовтня? (через підвищення мінімальної з/п)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини