Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном: зміни набули чинності

Реклама

15 жовтня набув чинності Закон № 2623-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном".

Зокрема, зміни внесені до Закону "Про зайнятість населення".

Так, надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється після укладення між особою та суб'єктом господарювання договору про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Суб'єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов'язаний безоплатно надавати громадянам України консультації та інформацію про:

  • переваги легального працевлаштування за кордоном;

  • характер майбутньої роботи;

  • умови та розмір оплати праці;

  • умови проживання в державі перебування;

  • наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, укладених між Україною та державою працевлаштування.

Суб'єктам господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди.

Оплата послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється роботодавцем, якому надано такі послуги.

Читайте також: Українське законодавство адаптовано під ратифіковану Конвенцію про угоди про вибір суду

Юристи економлять робочий час з рішенням LIGA360. Інструменти legal research, договірної роботи й моніторинг змін законодавчого поля. Поспішайте замовити, адже тільки у жовтні діє вигідна пропозиція при придбанні декілька тарифів LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини