Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закордонний паспорт набув нового зовнішнього вигляду

11 березня 2010, 16:54
5589
3
Реклама

Постанова КМУ від 02.03.2010 р. № 246яким затверджені нові вимоги до технічного опису і зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон, опубліковане 11.03.2010 в газеті "Урядовый кур'єр".

Цією постановою затверджений новий зовнішній вигляд закордонного паспорта. Зокрема, згідно з документом, в зоні VII, призначеній для внесення машинозчитуваної інформації, по центру сторінки розміщена контурна карта України. У лівому верхньому кутку лицьової сторони сторінки даних зображені малий Державний герб України (раніше - карта України), який під різною точкою зору міняє свій колір від бронзово-червоного до бронзово-зеленого. По центру другої - п'ятою сторінок, призначених для особливих відміток, зображений Державний прапор України, по периметру - орнамент з елементами українського вінка.

Фонові графічні зображення сторінок шостої - тридцять другою (шістдесят четвертою) мають єдину національну тематику, відтворену в зображенні орнаментів, вишивок, геральдики. Фонові сітки вказаних сторінок утворюють фрагменти українських орнаментів, які в центральній частині сторінок об'єднані зображенням карти України. У верхній лівій (парна сторінка) і правій (непарна сторінка) частині сторінки зображений великий Державний герб України. Уздовж лівого (парні сторінки) і правого (непарні сторінки) країв сторінок зображений орнамент "Берегиня". Фонові зображення на усіх сторінках паспорта виконуються офсетним друком з веселковим ефектом фарбами синього, блакитного, рожевого, фіолетового, пастельного і жовтого кольору з використанням технології веселкового друку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини