Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір посилити адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення авторського права

Реклама

На засіданні 6 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо відповідальності за порушення авторського права і (або) суміжних прав» (реєстр. №5643), поданий Кабінетом Міністрів України та визначений як Євроінтеграційний пріоритетний. Про це повідомило Інформаційне управління апарату ВР.

Необхідність прийняття даного проекту Закону спричинена, зокрема, наступними факторами:

- на сьогодні втратила актуальність система маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних;

- для посилення стримувального ефекту санкцій, передбачених за порушення авторського права і суміжних прав, необхідно посилити адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав.

"Досягти поставленої мети пропонується шляхом внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Кримінально процесуального кодексу України, відповідно до яких передбачено посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення авторського права й (або) суміжних прав і виключення адміністративної та кримінальної відповідальності за відсутність маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних", - йдеться в повідомленні.

До Дня юриста виведи свою роботу на новий рівень! Придбай два професійні рішення LIGA360, а третє отримай у подарунок. Інструменти legal research, контролю юридичних ризиків та автоматизації рутинних завдань. Пропозиція діє до 31 жовтня.

Читайте також:

Діють зміни до Закону про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини