Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пролонгував пільгові кредити для аграріїв на пів року

Реклама

Аграрії зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Максимальна сума кредиту - 90 млн грн. Термін дії - до 31 жовтня.

Крім того, кредити за ставкою 0 % річних, які навесні надавалися під посівну кампанію, пролонговано з 6 місяців на рік.

Відповідні зміни внесено постановою Кабміну № 916 від 29 липня 2022 року. Про це повідомила прес-служба Мінагро.

"Так, до 31 жовтня уповноважені банки прийматимуть заявки від с/г товаровиробників на отримання кредиту в розмірі до 90 млн грн. Фінансування відбуватиметься в межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Відсотки і надалі сягатимуть від 0 % до 9 %, залежно від категорії кредиту та суб'єкта підприємництва", - йдеться в повідомленні.

Кредит надаватиметься:

  • максимум на 5 років, якщо с/г виробник бере його на реалізацію інвестиційного проекту та на рефінансування заборгованості;

  • максимум на 3 роки - для фінансування оборотного капіталу.

Зазначається, що таке фінансування с/г виробники зможуть залучити для того, щоб успішно завершити збиральні роботи та підготуватися до посівної кампанії-2023.

Крім того, ті позичальники, які протягом березня-травня залучали пільгове кредитування під 0 %, і які мали здійснити виплати за цими кредитами уже в серпні 2022 року, тепер можуть це зробити до лютого 2023 року.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Тільки у серпні отримай 5 робочих місць всього за 5000 грн/міс.

Читайте також: Підтримка аграрного сектору в умовах воєнного стану: що варто знати?

Енергетика під час війни в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини