Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оновив Порядок проведення інвентаризації земель: що передбачено

Реклама

Уряд оновив Порядок проведення інвентаризації земель.

Відповідна постанова від 5 серпня 2022 року № 866 набрала чинності 10 серпня.

Постанову розроблено Держгеокадастром з метою отримання в процесі інвентаризації земель відомостей про відповідні меліоративні мережі та їх складові частини для внесення до Державного земельного кадастру та здійснення державної реєстрації речових прав на меліоративні мережі або їх частини.

Документом визначено, зокрема:

  • новий об'єкт інвентаризації земель - земельні ділянки, на яких розміщені меліоративні мережі або їх складова частина (складові частини);

  • перелік відомостей, які зазначаються на робочому та зведеному інвентаризаційних планах у разі, коли об'єктом інвентаризації земель є земельні ділянки, на яких розміщені меліоративні мережі або їх складова частина (складові частини);

  • підставу для проведення інвентаризації земель (у разі коли об'єктом інвентаризації є земельні ділянки, на яких розміщені меліоративні мережі або їх складова частина (складові частини) - договір, укладений між замовником та розробником документації із землеустрою).

За матеріалами Держгеокадастру

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу у захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Чому щодо земель лісового фонду подається віндикаційний позов, а щодо водного - негаторний: роз'яснення судді ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини