Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст затвердив перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором

Реклама

Міністерство юстиції затвердило Перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором.

Відповідний наказ від 22 липня 2022 року № 3081/5 набрав чинності з дня його офіційного опублікування (22 липня 2022 року).

Наказ застосовується з дати оприлюднення на офіційному вебсайті ДП "Національні інформаційні системи" повідомлення про початок функціонування програмного забезпечення, що забезпечує доступ нотаріусів до Єдиної державної електронної системи е-нотаріату та необхідного для формування та проведення перевірки нотаріального документа з електронним ідентифікатором в цій системі.

Нагадаємо, відповідно до пункту 3 Правил формування та проведення перевірки нотаріального документа з електронним ідентифікатором, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 1 липня 2022 року № 745, перелік нотаріальних документів, які формуються з QR-кодом, та правила їх обліку в Системі е-нотаріату затверджуються Мін'юстом.

Наказом № 3081/5 установлено, що за допомогою Єдиної державної електронної системи е-нотаріату з електронним ідентифікатором формуються такі нотаріальні документи:

  • довіреність;

  • договір оренди транспортних засобів;

  • заповіт;

  • заява, на якій нотаріусом засвідчується справжність підпису.

Електронна копія нотаріально посвідченого заповіту з електронним ідентифікатором, завантажена до Єдиної державної електронної системи е-нотаріату, не надається за запитом заінтересованої особи засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

У "Дії" можна буде перевірити справжність нотаріальних документів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини