Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон, що спрощує дозвільну систему, опублікований

Реклама

Сьогодні, 2 березня 2010 року був опублікований Закон "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Цей документ істотно розширює сферу законодавчого регулювання процедур, пов'язаних з видачею документів дозвільного характеру (далі - дозволи).

Тепер в Законі "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" буде вказаний вичерпний перелік підстав для відмови у видачі дозволів, їх переоформлення, анулювання і видачі їх дублікатіва також встановлені граничні терміни здійснення цих процедур. Так, для ухвалення рішення про видачу дозволу або відмови в його видачі, як і раніше, відводиться 10 днів. Для видачі дозволи після усунення підстав, що стали причиною відмови в його видачі, - 5 днів. Для переоформлення, а також для видачі дубліката - по 2 дні. Анулюваний дозвіл втрачає силу через 10 днів після ухвалення рішення про його анулювання.

Зміни набудуть чинності з 1 квітня 2010 року. Після набуття чинності змін Закон "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" більше не поширюватиметься на стосунки в області державного експортного контролю, державного регулювання ринків фінансових послуг і охорона державної таємниці, на яку раніше він поширювався. Зате його положення необхідно буде застосовувати при видачі документів дозвільного характеру, необхідних для отримання ліцензії на здійснення певного виду госпдіяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини