Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінінфраструктури на 70% підвищило тарифи «Укрзалізниці» на всі групи вантажів

Реклама

Міністерство інфраструктури підтримало пропозицію залізничників провести індексацію тарифів, підвищивши їх на 70% на всі групи вантажів. Про це повідомив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Зазначається, що навіть за умов підвищення, українські тарифи залишаються нижчими, ніж в державах ЄС.

Відповідний наказ № 441 "Про внесення змін до Коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги" набув чинності сьогодні, 29 червня.

"З початку повномасштабної агресії росії «Укрзалізниця» прийняла на себе один із найважчих ударів агресора. Вантажні перевезення, які є ключовим джерелом прибутку компанії, скоротилися на 65,3%, майже 6 300 км колій було зруйновано ворогом.

У той же час залізничники безоплатно евакуювали 3,7 млн пасажирів, перевезли близько 97 тис. тонн гуманітарної допомоги.

Держава субсидує «Укрзалізницю» для того, щоб вона могла продовжувати виконувати свої гуманітарні та оборонні функції. З початку війни на рахунки компанії було спрямовано 10 млрд грн. Щомісячні витрати підприємства сягають більше 7 млрд грн, це враховуючи те, що з березня компанія зменшила операційні витрати на 30%.

Але суто державної підтримки вже недостатньо. Окрім втрат значної частини вантажних та пасажирських перевезень зростають витрати на відновлення залізничної інфраструктури, яка постійно руйнується ворогом, енергоносії та паливно-мастильні матеріали.

Це все ставить під загрозу стабільне функціонування «Укрзалізниці»", - йдеться в повідомленні.

Міністр зазначив, що завдяки індексації фінансовий стан «Укрзалізниці» буде стабілізовано.

"Ми усвідомлюємо, що підняття тарифів матиме вплив на підприємства, які користуються залізницею для перевезення вантажів. Однак я впевнений, що бізнес, який орієнтований перш за все на зовнішні ринки, адаптує свою діяльність, так, як це робить вся країна в жорстких та несправедливих умовах російської агресії. Впевнений, що у підсумку від цього кроку переможе і держава, і бізнес, і пасажири", - підсумував він.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Читайте також: Україна та Польща підписали Меморандум щодо страхування транспорту і вантажів: Мінекономіки

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини