Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила з яких об'єктів нерухомості при їх продажі не сплачується податок

27 лютого 2010, 17:34
1472
0
Реклама

Дохід від продажу об'єкту нерухомості підлягає оподаткуванню з прибутків фізосіб, за винятком продажу житла, квартири, частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку на якому розміщені ці об'єкти, а також господарський - побутові споруди і будови, розміщені на земельній ділянці), не частіше за один раз в рік і якщо їх загальна площа не перевищує 100 кв. метрівроз'яснює Департамент оподаткування фізосіб ДПАУ.

Згідно з роз'ясненням ДПАУ податок сплачується самостійно фізособою-продавцем до нотаріального посвідчення договору в сумі, визначеній нотаріусом. В цьому випадку обов'язок подачі декларації продавцем вважається виконаним.

Дохід від продажу об'єкту нерухомого майна визначається виходячи з ціни, вказаної в договорі купівлі-продажу, але не має бути нижче за оцінну вартість такого об'єкту. У разі відхилення ціни продажу об'єкту від її ринкової вартостіоб'єктом оподаткування буде дохід у вигляді різниці між ціною продажу і ринковою вартістю об'єкту, що підлягає декларуванню фізособою-продавцем.

Раніше ДПАУ роз'яснила платникам податків особливості обкладення ПДВ операцій постачання (продажі, передачі) земельних ділянок і об'єктівна них розташованих, вказавши випадки звільнення від сплати податків. Детальніше про це в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Продаж землі під нерухомістю. Нюанси оподаткування від ДПАУ " .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини