Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив нову форму декларації про майновий стан і доходи

Реклама

Наказом Міністерства фінансів від 17.05.2022 р. № 143 затверджено в новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.

Про це повідомляють фахівці Головного управління ДПС у Харківській області.

Зокрема, форма декларації отримала нові додатки:

  • Додаток Ф4. Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна;

  • Додаток МПЗ. Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Наказ набере чинності з 1 січня 2023 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Важливо: у 2022 році декларувати доходи за минулий рік для отримання податкової знижки необхідно за старою формою.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Читайте також:

В Україні скасовано військовий збір для бійців на передовій на час дії воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини