Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аудитор може грати роль головбуха при подачі финотчетности

27 лютого 2010, 15:06
530
0
Реклама

Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань відповів на питання ЛІГА :ЗАКОН відносно того, хто підписує звітність для Фондуу випадку якщо бухоблік на підприємстві ведеться аудиторською фірмою. І чиєю печаткою повинна завірятися така звітність.

Фонд нагадав, що згідно Закону про бухоблікна підставі даних бухобліку підприємства зобов'язані складати финотчетность, яку підписують керівник і головний бухгалтер. Також законодавством передбачено, що керівник підприємства затверджує перелік осіб, уповноважених підписувати первинні документи (т. е. давати дозвіл на здійснення хозопераций). І оскільки аудитори на договірних умовах мають право надавати підприємству певні послуги, в т. ч. по веденню бухобліку, вони мають право ставити свій підпис в якості головбуха поряд з підписом керівника на первинних документах і звітності.

Що ж до питання, чиєю печаткою повинна завірятися звітність для Фонду, то на думку самого Фонду достовірність вказаних в звітності даних підприємство завіряє власною печаткоюоскільки в обов'язок аудитора входить лише надання послуг з ведення бухобліку на підприємстві.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини