Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є дозвільним документом будівельне комплексне укладення держекспертизи?

27 лютого 2010, 14:29
748
0
Реклама

Держкомпідприємництва відповів на питання, чи відноситься комплексне укладення державної експертизи ГП "Укрдержбудекспертизи" і його місцевих підрозділів до документам дозвільного характеру.

На думку Комітету, відноситьсяоскільки позитивне укладення надає право на затвердження проекту будівництва, надання якого є обов'язковою умовою для отримання дозволу на здійснення будівельних робіт від інспекції Госархстройконтроля. Відповідно, ГП "Укрдержбудекспертизи" є дозвільним органом, діяльність якого підпадає під регулювання Закону про дозвільну систему. Проте, як відмічає Держкомпідприємництва, на сьогодні багато питань відносно цього виду дозвільної документації не врегульовано так, як того вимагає Закон.

Комплексне укладення держекспертизи є обов'язковим для інвестиційних програм і проектів будівництваздійснюваних за рахунок засобів держбюджету і місцевих бюджетів, в також за рахунок недержавних засобів, за винятком тих об'єктів, для затвердження проектів будівництва яких таке укладення не потрібно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини