Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нове слово у фінансуванні національного кіно

27 лютого 2010, 11:08
230
0
Реклама

Кабмін реформував систему держпідтримки вітчизняного кінематографу, відкоригувавши Положення про державну підтримку національних фільмів в продюсерській системі. Українські продюсери можуть сподіватися на більше.

По-перше, держпідтримка тепер надаватиметься не лише у вигляді фінансування держзамовленняале і у вигляді надання фінансової допомоги суб'єктам продюсерської системи (до речі, цим терміном замінений раніше вживаний "продюсери"), що роблять, поширюють і демонструють національний фільм. По-друге, змінена система визначення розміру финпомощи. Тепер її розмір встановлюється "у межах встановлених граничних обсягів такої підтримки з розрахунку на один фільм з урахуванням обмежень щодо тривалості фільму і вартості однієї хвилини екранного годині за видами фільмів. Зазначені показники щороку затверджуються МКТ в розрізі видів фільмів". При цьому Кабмін уточнив, що підтримка надається тільки резидентам.

Одним з основних умов надання державної финподдержки являється відповідність фільму визначенню "національний". Так, згідно ст. 3 Закони "Про кінематографію""національний фільм - створений суб' єктами кінематографії України фільм, виробництво якого здійснено в Україні та авторське право чи право власності на який повністю або частково належить суб' єктам кінематографії України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини