Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ вирішив, що місцеві ради можуть звільняти комунальні підприємства від сплати податку на прибуток

25 лютого 2010, 10:57
692
0
Реклама

Як повідомляє прес-служба Конституційного Суду України 22 лютого 2010 рокуСуд оприлюднив рішення у справі про конституційне звернення Акціонерного товариства "Страхова компанія "Аванте" відносно офіційного тлумачення положень частини 2 ст. 1 Закону "Про систему оподаткування" і статті 15 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств".

Відповідно до рішення Верховна Рада Автономної Республіки Крим, сільські, селищні, міські ради мають право безпосередньо встановлювати пільги по загальнодержавному податку на прибуток підприємств комунальною власності, якщо цей податок на підставі законів України стягається (поступає) в місцеві бюджети.

Загальнодержавний податок на прибуток зараховується до місцевого бюджету, якщо його платником є підприємство комунальною власності, створене місцевою радою. Пільги по сплаті податку можна встановлювати тільки у межах суми, що поступає до бюджету. Щоб втрати місцевих бюджетів при цьому не покривалися за рахунок держбюджету, Суд обумовив спеціально, що сума податку не повинна враховуватися при визначенні міжбюджетних трансфертів.

Податкова пільга може встановлюватися в різних формах: зменшення, розстрочки суми (ставки) податку, відстрочення його сплати або звільнення від сплати. Рішення Конституційного Суду надає можливість запобігти банкрутству комунальних підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини