Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін реєстрації емісії цінних паперів може зменшитися втричі

24 лютого 2010, 11:59
809
0
Реклама

Порядок реєстрації випуску і проспекту емісії цінних паперів може бути уточнений. Відповідний законопроект зареєстрований у ВР під № 6102.

Зокрема, законопроектом пропонується відбити в Законі "Про цінні папери і фондовий ринок" поняття базового проспекту емісіїпід яким розуміється складова частина проспекту емісії цінних паперів (окрім пайових), що підлягають публічному розміщенню, що містить інформацію про емітент, а також іншу інформацію, визначувану емітентом і що міститься в проспекті емісії, у тому числі інформацію про цінні папери, що підлягають розміщенню. У випадку якщо базовий проспект емісії зареєстрованийГКЦБФР в течію 10 днів повинна зареєструвати випуск і проспект емісії цінних паперів або відмовити в реєстрації. У випадку якщо базовий проспект емісії відсутній, то реєстрація проходить впродовж 30 днів, тобто в строк, встановлений нині чинною редакцією ст. 29 Закону. Крім того, пропонується внести зміни відносно необхідності реєстрації проспекту емісії змін до проспекту не лише при відкритому, але і при закритому розміщенні цінних паперів. Проте вимога про публікацію проспекту в офіційному друкарському виданні і розміщенні її в загальнодоступній базі даних ГКЦБФР до закритого розміщення не відноситься. Також законопроектом пропонується внести заборона на зміну умов емісії після початку розміщення цінних паперів.

В цілому законопроект спрямований на удосконалення законодавства про цінні папери. Зокрема, зменшення терміну для реєстрації проспекту емісії дозволить істотно заощадити час при реалізації процедурних питань, а потенційний інвестор зможе швидше отримати основну інформацію про емісію з базового проспекту. Крім того, заборона на зміну умов емісії покликана захистити інтереси інвесторів, що купили цінні папери.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини