Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст пояснив особливості засвідчення справжності підпису на документах

Реклама

Попри війну нотаріуси продовжують надавати нотаріальні послуги, однак з певними обмеженнями. Нині однією з поширених нотаріальних дій є засвідчення справжності підпису на документах, у тому числі на заяві про надання дозволу на виїзд дитини за кордон.

Засвідчувати справжність підпису на документах нотаріусам дозволено без використання спеціальних бланків, на білому аркуші паперу з реквізитами нотаріуса. Щоб документ був дійсним, він має містити:

- зображення Державного Герба України;

- прізвище, ім'я, по батькові нотаріуса;

- найменування державної нотаріальної контори (для державного нотаріуса);

- адресу робочого місця, номер телефону, адреси електронної пошти нотаріуса.

Відповідно до вимог ст. 78 Закону «Про нотаріат» та Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріуси засвідчують справжність підпису на документах, крім тих, які відповідно до закону або за вимогою сторін підлягають нотаріальному посвідченню.

Нотаріус, засвідчуючи справжність підпису, не посвідчує факти, викладені у документі, а лише підтверджує, що підпис зроблений певною особою.

За матеріалами Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

База законодавства й судової практики в LIGA360:Юрист - це 1,8 млн матеріалів. Новий інструмент "Графічні зв?язки документів" представить результати пошуку в схематичній формі. Змінюй діаграми відповідно до власних потреб, за типами, видавниками, категоріями тощо. Спробуй LIGA360:Юрист, щоб миттєво аналізувати законодавство й виявляти найважливіше.

Читайте також:

Порядок оформлення спадщини в умовах воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини