Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автомобілі з ЄС, які ввозяться для особистих потреб, будуть оформлятися лише на деяких пунктах пропуску

Реклама

5 квітня набув чинності Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану".

Раніше ми писали, що скасовано податки на ввезення авто: що саме передбачено Законом.

Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм повідомив, що починаючи з 00:00 25 квітня 2022 року легкові автомобілі, які ввозяться для особистих потреб, будуть оформлятися лише на наступних пунктах пропуску:

  • на польському кордоні: "Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Устилуг";

  • на словацькому кордоні: "М. Березний";

  • на угорському кордоні: "Давінкове", "Косіно".

Він зазначив, що понад дві доби на пунктах пропуску західного кордону стоять величезні черги, головною причиною чого є скасування митних платежів і, як наслідок, різке зростання імпорту легкових автомобілів.

"Оформлення нових транспортних засобів об'єктивно займає багато часу, через що у величезних чергах цілодобово простоюють волонтери з гуманітарними вантажами - спорядженням для бійців, продуктами харчування та медикаментами. Законодавство Євросоюзу не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів. Тому проблему вирішуватимемо на пунктах пропуску з української сторони", - пояснив заступник міністра.

Читайте також: Скасування податків на ввезення авто з-за кордону: роз'яснення Держмитслужби

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини