Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни у нарахуванні та сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки: Закон № 2142-IX

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Київській області нагадують, що чинне законодавство передбачає такі зміни в нарахуванні та сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

  • тимчасово, за 2021 та 2022 податкові (звітні) роки не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ, та за об'єкти житлової нерухомості, що стала непридатною для проживання у зв'язку з збройною агресією РФ;

    • тимчасово, на період з 1 березня 2022 по 31 грудня року, у якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти нежитлової нерухомості, в тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ.

      Платники податку - юридичні особи протягом шести календарних місяців після дати припинення або скасування воєнного стану мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов'язання із податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за відповідний податковий період. Для фізичних осіб контролюючий орган самостійно обчислює податкове зобов'язання за період з 1 січня по 1 березня 2022 року.

      Відповідні зміни передбачено Законом № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

      LIGA360 - найзручніша система для пошуку інформації в умовах воєнного стану. Система доповнена спеціальними підбірками матеріалів, що оновлюються щодня. Серед доступних тематик: господарська діяльність, податки та облік, ЗЕД і мито, виплати, пільги, юстиція, власність в умовах воєнного стану тощо. Замовляй на спеціальних умовах.

      Читайте також:

      Закон щодо вдосконалення податкового законодавства на період дії воєнного стану: роз'яснення

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини