Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив добровольчим формуванням тероборони використовувати артилерійське озброєння та ракетні системи

Реклама

Кабмін унормував порядок застосування членами добровольчих формувань територіальних громад стрілецької зброї, інших видів озброєння під час виконання завдань територіальної оборони. Відповідні зміни до Порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань територіальної оборони внесено постановою № 403 від 5 квітня. Ця постанова набире чинності з дня її опублікування та буде застосовуватись з 24 лютого 2022 року.

У Порядку слова "особистої мисливської зброї та набоїв до неї" замінено словами "особистої мисливської зброї, стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них".

Постановою визначено, що:

  • стрілецька зброя - вогнепальна, пневматична ствольна зброя для стрільби кулями або іншими видами патронів;

  • інші види озброєння - артилерійське озброєння, ракетні системи (комплекси), керовані (некеровані) ракети та їх складові частини, комплекси (установки) для їх запуску та складові частини до них, засоби керування зброєю (вогнем), системи дистанційного керування ракетами, обладнання для транспортування і обслуговування ракет, гранатомети, вогнемети, міни, гранати.

Також визначено, що під час перенесення або перевезення особиста мисливська зброя, стрілецька зброя, інші види озброєння членів добровольчих формувань можуть бути у зарядженому стані та поза спеціальним чохлом, кейсом, футляром тощо, але виключно під час виконання ними завдань територіальної оборони. При цьому перенесення або перевезення членами добровольчих формувань особистої мисливської зброї, стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них здійснюється з дозволу відповідного командира добровольчого формування.

Читайте також: Військова служба під час воєнного стану не вважатиметься порушенням вимог несумісності для адвокатів: РАУ

Що таке військові облігації та як їх придбати

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини