Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок проведення обстеження будівель та споруд, пошкоджених унаслідок військової агресії рф

Реклама

Уряд затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених в результаті збройної агресії росії будівель і споруд, зокрема об'єктів критичної інфраструктури, для визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу.

Відповідний проект постанови, розроблений Мінрегіоном, «Про внесення змін до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів будівництва» було прийнято на урядовому засіданні 5 квітня.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив: «У результаті збройної агресії рф в Україні зазнали різного ступеня пошкодження тисячі будівель та споруд - житлові будинки, школи, лікарні тощо. Відтак Уряд активно працює над тим, щоб відновлення інфраструктури країни розпочалось якнайшвидше. Для цього нам потрібно розуміння, що можна відновити, а що маємо відбудувати після закінчення війни та повернення до нормального життя».

Змінами до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів будівництва передбачено:

  • механізм проведення обстеження пошкоджених внаслідок збройної агресії росії об'єктів, а також об'єктів, пошкоджених внаслідок надзвичайних ситуацій іншого характеру;

  • механізм обстеження об'єктів для визначення можливості реконструкції існуючих об'єктів з метою зміни функціонального призначення, зокрема, «перепрофілювання» існуючих будівель для проживання евакуйованого населення, внутрішньо переміщених осіб;

  • розширення кола виконавців робіт з обстеження пошкоджених об'єктів - на період дії в Україні правового режиму воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів.

Обстеження будівель та споруд здійснюватиметься після виконання робіт із розмінування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

За матеріалами Урядового порталу.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Читайте також:

Що таке військові облігації та як їх придбати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини