Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм дій нотаріуса для отримання доступу до ЄДР в умовах воєнного стану: роз'яснення Нотаріальної палати

Реклама

27 березня 2022 року набрали чинності зміни до урядової постанови від 06.03.2022 № 209 «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану», передбачені постановою КМУ від 24.03.2022 № 364.

Змінами передбачено, що в умовах воєнного стану нотаріуси отримали можливість надавати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (ЄДР) за зверненнями фізичних та юридичних осіб.

Доступ користувачів, зокрема і нотаріусів, до ЄДР для надання та отримання відомостей з нього, у тому числі установчих документів, надається за допомогою прикладного програмного інтерфейсу ЄДР, за зверненнями нотаріусів до технічного адміністратора ЄДР, у порядку, визначеному законодавством, за умови, що робоче місце (контора) нотаріуса розташовано в межах адміністративно-територіальної одиниці, що не включена до переліку адміністративно-територіальних одиниць, затвердженого відповідно до пункту 1-2 цієї постанови.

Доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України, забезпечується з урахуванням зумовлених умовами воєнного стану технічних характеристик (можливостей).

Доступ нотаріуса до ЄДР припиняється технічним адміністратором ЄДР невідкладно - після виявлення ним факту вчинення таким нотаріусом інших технічних дій в ЄДР, не пов'язаних з наданням/отриманням відомостей з ЄДР, про що у дводенний строк інформує Міністерство юстиції.

Нотаріальна палата надала алгоритм дій нотаріуса для отримання (в умовах воєнного стану) доступу до ЄДР

1. Заповнити та підписати Замовлення надання ідентифікатора доступу до Єдиних та Державних реєстрів (Додаток 2 до Договору про надання послуг приватним нотаріусам доступний за посиланням).

2. Надіслати Замовлення поштою до відповідної регіональної філії ДП «НАІС» вашої області (актуальні адреси регіональних філій за посиланням) чи при можливості - занести його особисто.

3. Після отримання ідентифікатора доступу нотаріусам надається можливість в режимі перегляду отримувати відомості, що містяться в ЄДР, у тому числі й до установчих документів, сканкопії яких були додані під час проведення реєстраційних дій, а також формувати Витяги з ЄДР за зверненнями фізичних та юридичних осіб.

Зразок заповненого Замовлення надання ідентифікатора доступу до Єдиних та Державних реєстрів завантажуйте за посиланням.

Зміни правового поля, зв'язки контрагентів, їхні бенефіціари та походження, практика ЄСПЛ у LIGA360. За спеціальними умовами. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Пошкодження майна підприємства внаслідок воєнних дій: чи варто розраховувати на відшкодування та як підтвердити втрати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини