Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ про нюанси накладення штрафів за порушення патентного законодавства

22 лютого 2010, 14:57
237
0
Реклама

ДПАУ нагадала деякі особливості застосування штрафних (фінансових) санкцій до суб'єктів господарювання за порушення вимог Закону "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності".

Згідно із Законом, торговий патент видається податковими органами по місцезнаходженню суб'єкта господарювання чи його підрозділи, а суб'єктам, що займаються торговою діяльністю або наданням побутових послуг, - по місцезнаходженню пункту продажу товарів або надання послуг. При цій ДПАУ звернула увагу: якщо факт порушення Закону виявлений по місцезнаходженню господарського об'єкту підприємця, яке не є місцем його реєстрації, то акт перевірки спрямовується в податковий орган по місцю реєстрації порушника. Рішення про застосування фінансових санкцій за результатами розгляду матеріалів приймає податковий орган по місцю реєстрації підприємця, проте в рішенні для оплати штрафу вказується рахунок місцевого бюджету по місцю здійснення плати за патент.

Закон встановив, що "торговий патент - це державне свідоцтво, яку засвідчує право суб' єкта підприємницької діяльності чи його структурного (відокремленого) підрозділу займатися зазначеними у цьому Законі видами підприємницької діяльності. Торговий патент не засвідчує право суб' єкта підприємницької діяльності на інтелектуальну власність".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини