Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акціонування підприємств відбуватиметься по нових, уточнених термінах

19 лютого 2010, 11:25
622
0
Реклама

Кабінет Міністрів трохи підкоригував процедуру перетворення підприємств державної і змішаної форм власності (а також орендних) в акціонерні товариства. Відповідні зміни закріплені постановою КМУ № 123. Нова, затверджена Кабміном редакція Порядку перетворення в процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств зі змішаною формою власності у відкриті акціонерні товариства по-новому підійшла до визначення термінів реєстрації створюваного АТ.

Отже, після ухвалення рішення про перетворення державного, орендного і "змішаного" підприємства в АТ керівникові такого підприємства дозволяється впродовж одного тижня з дня затвердження статуту АТ подавати держреєстраторові по місцезнаходженню юрособи необхідні документи (раніше на це відводилося 3 дні). З іншого боку, терміни самої реєстрації з якоїсь причини в постанові не вказуються, що може уповільнити процедуру. Для порівняння: раніше чітко обмовлялося, що термін реєстрації АТ здійснюється впродовж 5 робочих днів з дати вступу держреєстраторові усіх необхідних документів. З моменту держреєстрації АТ стає повноцінним правонаступником приватизованого підприємства, а перші загальні збори акціонерів скликаються впродовж одного року з дати держреєстрації АТ.

Після завершення процедури реєстрації особа, що виконує обов'язки голови і членів виконавчого органу суспільства (правління), повинна подати в ГКЦБФР заяву про реєстрацію випуску акції і документи, необхідні для такої реєстрації. В той же час терміни реєстрації випуску акцій АТствореного згідно з новим Порядком, також зазнали зміни убік збільшення. Віднині ГКЦБФР реєструватиме емісію акцій у течію не одного тижня, як встановлювалося, а цілого календарного місяця.

Нові правила реєстрації АТ, створеного шляхом перетворення, почнуть діяти з моменту офіційної публікації постанови КМУ № 123. Відмітимо, що перетворення держпідприємств в акціонерні несе в собі багато позитивних моментів. Так акціонування дозволяє забезпечити рівні умови для державних і приватних компанійа через наступні допэмиссии акцій набагато простіше притягати приватні інвестиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини