Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авіаційний безвіз: депутати ратифікували Угоду про "відкрите небо" з ЄС

Реклама

Сьогодні, 17 лютого, Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами-членами, з іншої сторони, про спільний авіаційний простір, №0144.

Метою Угоди є поступове створення спільного авіаційного простору між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами, що ґрунтується, зокрема, на ідентичних правилах у сфері безпеки польотів, авіаційної безпеки, організації повітряного руху, захисту навколишнього середовища, захисту прав споживачів, систем комп'ютерного бронювання, а також на ідентичних правилах стосовно соціальних аспектів. З цією метою ця Угода встановлює обов'язкові правила, технічні вимоги, адміністративні процедури, базові експлуатаційні стандарти та імплементаційні норми, що застосовуються між Сторонами.

Зазначений спільний авіаційний простір функціонуватиме на засадах вільного доступу до ринку авіаперевезень та на рівних умовах конкуренції.

Ратифікація Угоди дозволяє виконати внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угоди між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами членами, з іншої сторони, про спільний авіаційний простір, учинену 12 жовтня 2021 року у м. Києві.

Раніше ми писали, що підписано Угоду про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Моніторте зміни законодавства і судових рішень зі смартфону. З Liga360 ви отримуватиме сповіщення про зміни в окремих фрагментах НПА, реєстрах, судових рішеннях. Сигнали автоматично надходитимуть в Teltgram-бот. Замовте Liga360 сьогодні і налаштуйте свою роботу в режимі смарт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини