Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів готовий для розгляду

Реклама

Ініційований Президентом законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів із 450 до 300 і запровадження пропорційної виборчої системи готовий до розгляду у залі засідань Верховної Ради.

Про це розповів Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, повідомляє прес-служба Апарату ВР.

«Законопроект про зменшення кількості народних депутатів до 300 абсолютно готовий до голосування. Для його ухвалення потрібно 300 голосів. Цей документ також фактично закріпить пропорційну виборчу систему», - зазначив Перший заступник Голови Парламенту.

Олександр Корнієнко висловив переконання, що на даному етапі для України найбільш прийнятною стане саме пропорційна виборча система з відкритими списками. Водночас він упевнений, що при її впровадженні слід зберегти дотримання принципу представництва територій і зв'язку депутатів із виборцями.

«Тому фактично треба змінювати й законодавство про партії, бо чинне вже є застарілим і не дає партіям необхідних можливостей працювати на територіях, окрім як відкривати приймальні, орендувати приміщення. Але навіть надання юридичних консультацій із точки зору НАЗК - це вже та послуга, яку партія не може надавати. Тому треба підсилювати компонент співпраці з місцевими громадами», - зазначив Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, Конституційний Суд надав Висновок у справі щодо зменшення конституційного складу ВР та закріплення пропорційної виборчої системи (детальніше).

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360.

Читайте також:

Найбільш поширені помилки при купівлі нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини