Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скорочено термін дії "зелених" COVID-сертифікатів про вакцинацію: діє постанова

Реклама

Термін чинності «зелених» COVID-сертифікатів у «Дії», що підтверджують вакцинацію від коронавірусної хвороби, скорочено з 365 до 270 днів.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну № 45 від 19 січня 2022 року, яка набула чинності сьогодні, 27 січня.

Раніше в МОЗ розповіли, що новий термін дії цифрового сертифіката змінюється для всіх трьох типів документа: внутрішнього, іноземного та міжнародного. Їхня чинність становитиме 9 місяців і рахуватиметься від моменту отримання людиною другої дози щеплення.

Окрім того, цією постановою Уряд затвердив клінічні підстави для формування сертифіката на підставі отримання бустерної дози вакцини від COVID-19. Зокрема, цифровий документ можна буде сформувати після отримання вакцини, що відповідає затвердженим схемам введення бустерної дози.

Зазначається, що при цьому важливо дотримуватись рекомендованого періоду введення бустеру: він має найвищу ефективність у період введення від 180 до 270 днів після отримання основного щеплення. Якщо ж ви пропустили введення бустеру у вказані терміни - треба намагатися зробити його якомога швидше для коректної генерації сертифіката. Можливість сформувати COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться у застосунку «Дія» наприкінці січня.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Читайте також:

Медики, комунальники та працівники органів місцевого самоврядування мають щепитися від COVID-19 до 31 січня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини