Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які питання планують розглянути депутати на засіданні 25 січня?

Реклама

Сьогодні, 25 січня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання. Про це повідомила прес-служба ВР.

Під час засідання планується розглянути проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України», № 6543.

Також планується розглянути проект Постанови «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань перевірки можливих фактів порушення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини присяги», №6322.

Пришвидшити підготовку договору допоможе Contractum від LIGA360. Готові шаблони, автоматична перевірка тексту й ризиків. Деталі за посиланням.

Народним депутатам пропонується включити до порядку денного та прийняти рішення щодо:

- законопроєкту «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України», №6528;

- законопроєкту «Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України» (нова редакція), № 63686368-16368-2;

- законопроєкту «Про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про житлово-комунальні послуги"», №6103.

Ряд проектів законів планується розглянути у першому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки», №6199;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження», №6287;

- «Про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо встановлення відповідальності з передачу академічних творів із порушенням принципів академічної доброчесності», №54615461-1.

Повторно у першому читанні пропонується розглянути проект Закону «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення», №26832683-22683-3.

У другому читанні планується розглянути проекти законів, серед яких:

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)», №4278;

- «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплеь», №6084;

- «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму "Питна вода України" на 2022 - 2026 роки», №5723;

- «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні», №3415.

Окрім того, для повторного розгляду пропонується законопроєкт "Про віртуальні активи" з пропозиціями Президента України, №3637.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини