Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ надало роз'яснення щодо атак на сайти державних органів

Реклама

У ніч з 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема, МЗС, МОН та інші. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті СБУ.

"На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. При цьому контент сайтів не було змінено, і витоку персональних даних, за попередньою інформацією, не відбулося. Застосунок "Дія" працює в штатному режимі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси, а також щоб локалізувати технічну проблему, тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Служба безпеки України та Держспецзв'язку спільно з відповідними органами державної влади займається розслідуванням інциденту та збирають цифрові докази.

В СБУ повідомили, що більшу частину постраждалих державних ресурсів вже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом.

Читайте також: Кіберполіція викрила держреєстратора на махінаціях із нерухомістю

Контролюйте репутацію юридичного бізнесу в період кризи. Автосповіщення про згадки в медіа є у LIGA360: Юрист. Дізнавайтеся про всі переваги системи за посиланням.

Захистіть нерухомість своєї компанії з сервісом SMS-Маяк. Тут можна контролювати зміни статусу об'єктів нерухомості в державних реєстрах. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини