Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в частині майнових податків: Закон № 1914

Реклама

21 грудня 2021 року в «Голосі України» № 244 офіційно опубліковано Закон від 30.11.2021 р. № 1914-XI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Податківці звернули увагу на зміни щодо податку на майно, відмінне від земельного податку, та плати на землю.

Податок на майно:

- встановлено, що при нарахуванні податковими органами фізичним особам податкових зобов'язань з податку на майно, податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату відповідного податку, що надсилаються платнику податку, повинні містити відповідні відомості щодо кожного з об'єктів оподаткування (площа об'єкта нерухомості, марка, модель транспортного засобу тощо), ставки та надані фізичним особам пільги зі сплати податку.

Плата за землю:

- уточнено правові підстави для нарахування земельного податку по земельних частках (паї), які знаходяться в користуванні на підставі рішення органу місцевого самоврядування про виділення земельної ділянки у натурі (на місцевості) власнику земельної частки (паю);

- встановлено, що органи місцевого самоврядування надають інформацію про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) контролюючим органам за місцезнаходженням земельних ділянок:

  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорта громадянина);

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;

  • кадастровий план земельної ділянки з проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв);

  • сертифікат на право на земельну частку (пай);

- для платників податку IV групи розмір ставок податку з одного гектара сільськогосподарських угідь, на яких розташовано споруди сільськогосподарських товаровиробників, віднесені до підкласу «Будівлі для птахівництва», складе 50 відсотків бази оподаткування (нормативно-грошова оцінка угідь).

Як підприємцю-загальносистемнику вести облік доходів і витрат? Зручний та актуальний формат ведення книг доступний у Liga:REPORT. Замовте доступ прямо зараз і витрачайте мінімум часу на податковий облік та звітність.

Читайте також:

В ДПС роз'яснили, які штрафи встановлено за непроведення розрахункових операцій через РРО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини