Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для водіїв затвердять нормативи знаходження за кермом

15 лютого 2010, 09:40
9836
3
Реклама

Услід за ініціативою заборонити автоперевізникам здійснювати вантажні і пасажирські перевезення без тахографів, Минтранссвязи має намір встановити для водителей-автоперевозчиков нормативи робочого часу і часу для відпочинку. Відповідний проект наказу був обнародуваний на офіційному сайті Міністерства.

Отже, проектом Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів пропонується закріпити граничні тимчасові інтервали знаходження водія-перевізника за кермом. Згідно з документом, нормативна тривалість робочого часу водіїв не повинна перевищувати 40 годин в тижденьпроте за узгодженням з первинними профспілковими організаціями вона може бути продовжена не більше ніж на 10 годин. Таким чином для водіїв, які працюють 5 днів в тиждень тривалість зміни не може перевищувати 8 година для водіїв, які працюють 6 днів в тиждень - 7 годин. При цьому в останній 6-й робочий день тижня тривалість роботи водія не повинна перевищувати 5 годин. Тривалість роботи водія нічної змінизгідно з документом, скорочується на одну годину (виходячи з того, який у нього графік роботи - 5-денний або 6-денний). При цьому слід зауважити, що у разі, якщо за умовами договору автотранспортної організації з водієм не може бути дотримана щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускається підсумковий облік робочого часу за місяць (проте з дотриманням вищезгаданих тимчасових інтервалів роботи). Графік роботи водіїв і зведення обліку режиму роботи і відпочинку повинні зберігатися у працедавця. До моменту устаткування автомобіля тахографом кожен самозанятый автоперевізник буде зобов'язаний вести індивідуальну контрольну книгуяку він зобов'язаний зберігати в транспортному засобі під час рейсу.

Ці вимоги поширюватимуться на автоперевізників, автомобільних самозанятых перевізників і водіїв, що здійснюють внутрішні перевезення пасажирів або вантажів. Необхідність затвердження нормативів роботи і відпочинку водіїв і встановлення на пасажирських і вантажних автотранспортних засобах тахографів обумовлена високою аварійністю на дорогах за участю автоперевізників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини