Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Економічний паспорт українця: Президент ініціює законопроект

Реклама

Володимир Зеленський заявив, що ініціює законопроект про економічний паспорт українця, відповідно до якого плата за використання надр накопичуватиметься на персональних рахунках дітей українських громадян.

30 листопада було прийнято важливий податковий закон, який збільшує плату за використання природних ресурсів України, які належать кожному громадянину.

«Ми спрямуємо ці кошти на наших дітей. Тому до 10 грудня цього року вперше за всю історію нашої незалежності я внесу законопроект про економічний паспорт українця. Відповідно до нього, ці кошти - плата за використання наших українських надр - накопичуватимуться на персональних рахунках дітей громадян України», - повідомив Володимир Зеленський.

Як роз'яснив Глава держави, після досягнення повноліття діти зможуть використати ці накопичення для здобуття освіти в Україні чи купівлі власного житла.

Володимир Зеленський також зазначив, що незабаром буде запущено програму «Українська мрія», згідно з якою кожен громадянин, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5 % у гривні для придбання нерухомості, електромобіля, здобуття освіти або зміни професії.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента.

Як юристам впоратися зі щоденним потоком інформації та правовими змінами? Все потрібне є в ІТ-платформі LIGA360. Аналіз й контроль змін законодавства, судових рішень, автоматизація договірної роботи. Замовляйте LIGA360:Юрист та отримайте надійного партнера й експертизу ЛІГА:ЗАКОН для пошуку правових позицій.

Читайте також:

Ухвалено Закон про податкову реформу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини