Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 8 листопада діє оновлений Порядок розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ

Реклама

8 листопада 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну від 30 серпня 2021 року № 489 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 09 грудня 2015 року № 1124» (далі - Наказ № 489), повідомляє Головне управління ДПС у Київській області.

Наказом № 489 внесено зміни до Порядку розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу, затвердженого наказом Міністерства фінансів від 09.12.2015 № 1124.

Порядок № 1124 приведено у відповідність до вимог законів № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»:

  • встановлено, що скарги на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) та/або рішення про нарахування пені та накладення штрафу в паперовій та/або електронній формі (через електронний кабінет) подаються безпосередньо до апарату ДПС. Рішення апарату ДПС є остаточним і не підлягає подальшому адміністративному оскарженню та може бути оскаржене в судовому порядку;

  • визначено, що якщо останній день строку подання скарги припадає на вихідний, неробочий або святковий день, останнім днем такого строку вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем;

  • розширено та конкретизовано перелік відомостей, які має містити скарга;

  • скорочено строк розгляду скарги з 30 до 20 календарних днів, передбачено можливість продовження строку розгляду до 60 днів та визначено, з якої дати скаргу вважають задоволеною на користь платника єдиного внеску у зв'язку із закінченням строку її розгляду;

  • оновлено форму Рішення про залишення скарги без розгляду (додаток 1 до Порядку № 1124) та форму Рішення про результати розгляду скарги (додаток 2 до Порядку № 1124).

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування та ведіть облік згідно з актуальними вимогами. Експортуйте в один клік у форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Тільки до 25 листопада отримайте спеціальну пропозицію на корпоративне рішення LIGA360 до 30-річчя LIGA ZAKON.

Читайте також:

Які суми податків і внесків сплачуватимуть ФОП з 1 січня 2022 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини