Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Клієнтів платіжних систем будуть зобов'язані інформувати про умови грошових переказів

Реклама

Нацбанк вніс зміни у Положення про діяльність в Україні внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системякими, зокрема, зобов'язав банки і інші платіжні організації інформувати своїх клієнтів про умови переказу коштів. А також збільшив обов'язки членів платіжних систем за поданням звітності, пов'язаної з перекладами.

Тепер юридичні особи, зареєстровані членами міжнародних платіжних систем, зобов'язані в пунктах прийому/виплати перекладів в доступному для клієнтів місці розміщувати інформацію про порядок (умовах) здійснення перекладу, про види валют перекладу, про вартість послуг з переказу коштів і інше. А при прийомі готівкових гривневих засобів для перекладу в іноземній валюті за межу вони будуть зобов'язані "під розпис" інформувати про курс обміну валют у міжнародній валютній системі, сумі переказу у іноземній валюті і сукупній вартості послуг перекладу. При виплаті в гривнях суми перекладу в іноземній валюті надаватиметься інформація про курс обміну валют і про суму, що підлягає виплаті.

Крім того, у разі зміни переліку видів послуг і загальної схеми переказу коштів банки - члени міжнародних платіжних систем зобов'язані будуть надати НБУ інформаційну довідку про це впродовж 10 днів з дня таких змін. Небанківські платіжні організації у разі зміни розрахункового банку в платіжній системі (укладення договору з розрахунковим банком) зобов'язані впродовж 30 днів надати НБУ нотаріально засвідчену копію укладеного договору з банком.

Таким чином, клієнти платіжних систем отримають більше інформації про послуги платіжних систем. Для платіжних організацій же необхідність надання такої інформації означає додатковий клопіт, а також посилення контролю за їх діяльністю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини