Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові вимоги до комп'ютерних клубів зажадають нових витрат

11 лютого 2010, 12:16
1384
0
Реклама

Затверджені Державні санітарні норми і правила пристрою, змісту, устаткування і організації роботи закладів, що надають послуги з комп'ютерної ігрової діяльності дітям. Власникам комп'ютерних клубів і інтернет-кафе мають відбутися додаткові витрати.

Документ поширюється на заклади усіх форм власності, надаючі послуги з комп'ютерної ігрової діяльності обличчям до 18 років. Крім того, він буде цікавий компаніям і підприємцям, чия діяльність пов'язана з проектуванням, будівництвом і реконструкцією ігрових залів для дітей. Якщо заклад розташовується в окремій будівлі, ширина санітарно-захисної смуги між межею земучастка і станціями техобслуговування, автозаправками, гаражами і хімчистками повинна складати не менше 50 метрів. Заборонено розміщувати комп'ютерні зали в підвалах. Максимум - на цокольних поверхах з поглибленням підлоги до півметра при забезпеченні природного освітлення. Окрім цього, документ містить перелік інших детальних вимог.

Після заборони ігорного бізнесу комп'ютерно-ігорний бізнес практично зайняв його місце. Оскільки комп'ютерні ігри - традиційне одно з найпопулярніших розваг для дітей і підлітків, багатьом ігорним закладам доведеться переглянути умови своєї діяльності. Якщо ж немає можливості відповідати вимогам законодавства, можна обмежити вікову категорію відвідувачів, виключивши осіб до 18, що, зважаючи на вищесказаний, не дуже вигідно. Документ набуде чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини