Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

100 днів ринку землі: яка середня вартість гектара?

Реклама

28 тисяч угод, 70 тисяч гектарів, майже 44 тисячі грн/га, - такі результати ринку землі за 100 днів озвучив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час прес-конференції, передає пресслужба відомства.

«Якщо брати загальну цифру всіх транзакцій по землях с/г призначення, то середня вартість за 1 г станом на 9 жовтня становить 43 879 грн. Але для того, щоб показати деталізовану аналітику, ми розмежували середню вартість за 1 га для ведення товарного с/г виробництва та особистого селянського господарства. У першому випадку вартість становить 32 тисячі, у другому - 33 тисячі», - зазначив Роман Лещенко.

Він зауважив, що ціна в понад 40 тисяч гривень була прогнозованою і ринковий процес ціноутворення рухається планомірно.

Роман Лещенко додав, що у показниках є також, наприклад, Київська область, де середня ціна становила 240 тисяч грн/га.

"Це земля, яка не використовується для с/г потреб. Це є абсолютно нормально, тому що місто Київ та навколишні території є визначальними у формуванні вартості земель не під с\г цілі", - пояснив він.

Також за словами міністра, в цілому вартість землі є вищою за середньозважену нормативно-грошову оцінку земель в Україні і за 100 днів відзначається конкретна динаміка росту ціноутворення.

Читайте також: Опубліковано Закон про автоматичний перехід прав на землю при переході права власності на нерухомість

Аналіз Закону щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати інформацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини