Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли не застосовується РРО при реалізації власної продукції

9 лютого 2010, 14:56
1845
0
Реклама

Держкомпідприємництва виразив своє бачення застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) при реалізації власною продукції.

Оскільки спеціальний (відносно РРО) Закон № 265 не містить визначення поняття власного виробництваКомітет вважає на основі аналізу іншого законодавства, що РРО можуть не застосовуватися тим суб'єктом господарювання, який робить і реалізує продукцію самостійно в повному технологічному циклі виробництва.

Розрахунки при цьому повинні робиться в касах юрособа касові операції оформлятися згодне п. 3.1 Положень про ведення касових операцій в національній валюті України. Що стосується підприємців - фізосібто вони повинні оформляти такі операції касовими документами наказом ДПАУ від 01.12.2000 № 614 наказом ДПАУ від 21.04.1993 № 12 та ін. нормативними актами залежно від роду діяльності підприємця.

Але при реалізації продукції власного виготовлення через власні магазини (підприємства торгівлі)де розрахунок при реалізації йде не через касу, суб'єкт підприємницької діяльності повинен застосовувати РРО.

Так, в п. 1 ст. 9 Закону № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" передбачено, що РРО (і розрахункові книжки) не застосовуються при торгівлі продукцією власного виробництва і при наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій. При цьому повинні оформлятися прибуткові і витратні касові ордери, видаватися підписані і завірені печаткою квитанції. Правило не торкається підприємств торгівлі і громадського харчування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини