Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Правила надання послуги з управління багатоквартирним будинком

Реклама

Уряд уніс зміни до Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та відповідного типового договору.

Відповідну постанову № 994 прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 22 вересня 2021 року.

«Запропоновані зміни уточнюють умови, за якими мають надаватися послуги з управління багатоквартирним будинком, зокрема, прибирання прибудинкової території», - роз'яснила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Змінами передбачено, що видатки на прибирання та інші послуги з обслуговування будинку та прилеглої території включаються до витрат на управління, якщо земельна ділянка під будинком, а також належні будівлі, споруди та прибудинкова територія, згідно з Державним земельним кадастром, перебувають у власності або користуванні співвласників. Якщо прибудинкова територія багатоквартирного будинку не оформлена у власність або користування, такі видатки включатимуться до витрат на утримання будинку виключно за згодою співвласників на договірних засадах та за погодженням з органом місцевого самоврядування меж та площі території, яку співвласники згодні утримувати. Ці зміни наберуть чинності з 1 січня 2023 року.

У Мінрегіоні зазначили, що згідно із законодавством послуга з управління багатоквартирним будинком включає, зокрема, прибирання внутрішньобудинкових приміщень і прибудинкової території, а також виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем, утримання ліфтів тощо.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Святкові знижки до Дня юриста та 30-річчя ЛІГА:ЗАКОН. Реєструйтеся на презентацію цифрових рішень LIGA360 для юристів й адвокатів НААУ - придбайте рішення зі знижкою 30 %. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини