Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ платиться і при постачанні послуг міжнародному електрозв'язку нерезидентом

9 лютого 2010, 11:20
537
0
Реклама

ДПАУ в листі № 22747/7/16-1517-26 торкнулася питання оподаткування ПДВ операцій з поставки послуг міжнародному електрозв'язкуякі надаються резидентові нерезидентомщо не має постійного представництва в Україні.

За загальним правилом ПДВ повинен платитися в місці постачання послуг (пп. "а" п. 6.5 ст. 6 Закону "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР). Проте у випадках, коли постачальником є нерезидент, місцем платежу буде місце розташування представництва цього нерезидента або місце знаходження резидента, виконуючого агентські (представницькі) дії від імені такого нерезидента.

Нарешті, у разі відсутності яких-небудь представників нерезидента в Україні взагалі функції податкового агента такого нерезидента, тобто фактично обов'язок сплатити ПДВ, покладаються на покупця (одержувача). Таким чином, операції з поставки послуг міжнародного електрозв'язку нерезидентом обкладаються в Україні ПДВ (по ставці 20 %) навіть за відсутності представників нерезидента-постачальника на її митній території. Сплатити податок зобов'язаний у такому разі український оператор.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини