Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Примусове виконання судових рішень: якими є строки пред’явлення виконавчих документів

Реклама

Отримати рішення на свою користь для досягнення мети замало. За ним постає чи не найголовніший етап відновлення справедливості - виконання такого рішення.

Як розповіли у Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми), виконавчий документ, виданий на підставі переможного рішення, пред'являється до органів державної виконавчої служби.

Одним із важливих аспектів є строк пред'явлення виконавчого документа. Так, виконавчі документи можуть бути пред'явлені до примусового виконання:

  • протягом 3-х років, з наступного дня після набрання рішенням законної сили, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття;

  • протягом 3-х місяців, якщо мова йде про посвідчення комісій по трудових спорах та виконавчі документи, за якими стягувачем є держава або державний орган;

  • протягом усього періоду, у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров'я, втрати годувальника тощо.

Разом з тим стягувачам варто пам'ятати, що у разі прострочення строку пред'явлення виконавчого документа до виконання, він має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу.

Святкові знижки до Дня юриста та 30-річчя ЛІГА:ЗАКОН. Реєструйтеся на презентацію цифрових рішень LIGA360 для юристів й адвокатів НААУ - придбайте рішення зі знижкою 30 %. Деталі акції за посиланням.

Читайте також:

Розірвання шлюбу в судовому порядку: що потрібно знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини