Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова амністія: як проводиться камеральна перевірка декларацій

Реклама

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація підлягає перевірці у спеціальному порядку (п. 15 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ).

Зокрема, зазначена декларація підлягає камеральній перевірці, яку податковий орган проводить протягом 60 календарних днів, що настають за днем її подання (пп. 15.1 підрозд. 9-4 розділу ХХ ПКУ).

Податкова перевірка податковим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою, що підпадає під дію п. 10 підрозд. 9-4 розділу ХХ ПКУ доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ (п. 13 підрозд. 9-4 розділу ХХ ПКУ).

Для підтвердження застосування відповідної ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування податковий орган під час камеральної перевірки одноразової (спеціальної) добровільної декларації має право:

- перевірити реєстрацію правочинів та/або активів у державних реєстрах, у тому числі шляхом звернення до відповідних державних органів;

- звернутися до декларанта із запитом щодо підтвердження наявності у декларанта зазначених в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації майна, майнових і немайнових прав, якщо за результатами перевірки виявлена розбіжність між задекларованою інформацією та даними державних реєстрів.

У разі встановлення протягом 365 днів з дня подання декларації порушення декларантом умов розміщення валютних цінностей у банківських та/або в інших фінансових установах, за умови що декларант протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, не надасть пояснення та документальні підтвердження, та/або відповідні копії документів на письмовий запит, то проводиться документальна позапланова невиїзна перевірка та здійснюється нарахування грошових зобов'язань.

Відповідні роз'яснення надали фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області.

Нагадаємо, Мінфін затвердив форму одноразової добровільної декларації та Порядок її подання.

Потрібна допомога із податковою декларацією чи звітом з ЄСВ? Скористайтеся Liga:REPORT. Онлайн-сервіс звітності має актуальні шаблони, нагадає про сплату податків та подачу звітів. А підказки й чат-підтримка нададуть впевненості у поданих даних. Придбайте річний доступ до Liga:REPORT прямо зараз, всього за 337 грн.

Читайте також:

Чи потрібно подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо отримано спадок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини