Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримали зміни до Закону про автотранспорт щодо організації пасажирських перевезень

Реклама

7 вересня, в перший день роботи шостої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання, народні депутати прийняли Закон (проект № 4376-1) "Про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо організації пасажирських перевезень".

Згідно із текстом документа, підготовленим до другого читання (18.06.2021), забезпечення організації пасажирських перевезень покладається:

  • на міських, приміських і міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території однієї територіальної громади, - на виконавчий орган ради, що представляє інтереси відповідної територіальної громади;

  • на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі території АР Крим чи області, - на Раду міністрів Автономної Республіки Крим або обласні державні адміністрації;

  • на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що виходять за межі території області (міжобласні маршрути), і міжнародних автобусних маршрутах загального користування - на центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту;

  • на автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" - на Київську міську державну адміністрацію.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Визначено, що договори про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування, укладені до набрання чинності цим Законом, діють до закінчення строку дії таких договорів.

Довідково. 16 квітня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад". На виконання цього Закону Кабінет Міністрів розробив проект щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів областей із залученням органів місцевого самоврядування, регіональних (місцевих) відділень всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

Новий адміністративно-територіальний устрій базового та районних рівнів потребує відповідних змін правового регулювання в різних сферах, у тому числі нагальною потребою є і новий порядок організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини