Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковуєтся ПДВ продаж майнових прав на нерухомість: роз'яснення ДПС

Реклама

Відповідно до ст. 3 Закону № 2658-ІІІ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" майновими правами визнають будь-які права, пов'язані з майном, відмінні від права власності, у тому числі права, які є складовими частинами права власності (права володіння, розпорядження, користування), а також інші специфічні права (права на провадження діяльності, використання природних ресурсів тощо) та права вимоги.

У розумінні пп. 14.1.191 ПКУ постачанням товарів є будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Під постачанням послуг розуміють будь-яку операцію, що не є постачанням товарів, чи іншу операцію з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 ПКУ).

Для цілей оподаткування ПДВ операцію з постачання майнових прав на об'єкт нерухомого майна для продавця вважають операцією з постачання об'єкта нерухомого майна.

Тому операції з постачання майнових прав на об'єкти нерухомого майна виступають об'єктом оподаткування ПДВ.

Відповідне роз'яснення надали фахівці Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини